Tidigare FBK-spelare ska hjälpa juniorer

Ishockey
PUBLICERAD:
Johan Andersson spelade i Färjestad 2009-2010. Här i kamp om pucken med Djurgårdens Timmy Pettersson.
Foto: Lars Hedelin / TT
Johan Andersson spelade i Färjestad säsongen 2009-2010. Nu är han en av tre före detta elitspelare som ska hjälpa SHL och spelarfacket Sico med frågor kring säkerhet och välbefinnande.

Johan Andersson har en lång karriär inom elithockeyn bakom sig. Han var bland annat assisterande lagkapten i Timrå, gjorde en säsong i Färjestad och spelade i Linköping under sina år i SHL. Nu ska han tillsammans med Pontus Pettersson och Fredrik Svensson, som båda har spelat 556 respektive 404 matcher på elitnivå, jobba med olika typer av uppdrag kring säkerhetsfrågor och spelares välbefinnande.

Pontus Pettersson kommer att jobba nära situationsrummet och ta kontakt med spelare som vid upprepade tillfällen legat på gränsen att anmälas till disciplinnämnden.

Johan Andersson och Fredrik Svensson ska besöka alla lag i SHL och i första hand rikta in sig på att träffa spelarna på hockeygymnasium.

– Fredrik och Johan hade en bra genomgång på SHL:s rookiedag och det innehållet vill vi att alla juniorer ska få ta del av. De här spelarna har mycket erfarenheter att förmedla och i innehållet finns bland annat spelmissbruk, rollen som elitspelare och förberedelser för livet efter karriären, säger Johan Hemlin, vice cd och sportchef för SHL i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.