Gatan som Hammarö kommun glömde

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Åråsvägen i Skoghall är ett sorgligt kapitel.
Åråsvägen är gatan som Hammarö kommun glömde, menar signaturen Hoppfull.
Foto: Tommy Andersson

Den grävdes upp i juli 2018 när det uppstod en stor vattenläcka utanför vårdcentralen. Läckan lagades och grus lades på grävstället. Senare under 2018 byggdes också hus längst ned på gatan och dessa behövde ju anslutas till vatten och avlopp. Då grävdes gatan upp ännu mer från norr till söder och grävningen resulterade i ännu mer sten på gatan. Hammarö byggde också om torget och bussomstigningsplatsen i centrum, en jättefin och dyr anläggning som färdigställdes i anslutning till Åråsvägen. Som då ånyo behövde grävas upp och mer grus både på trottoarer och på gatan.

Vid färdigställande så passade Hammarö kommun på att piffa upp omgivningarna i anslutning till bussomstigningsplatsen och anslutande vägar och cykelbanor, bland annat så asfalterade man Bruksgatan och nya busshållplatser sattes upp. Men Åråsvägen där vårdcentral, tandläkare, apotek och alla affärer ligger, där är det ännu efter ett år inga åtgärder vidtagna.

Denna gata är en fullvärdig grusgata med hål och ojämnheter på gatan, övergångsställen och cykelbana som medför att äldre och handikappade har svårt att ta sig fram, speciellt de med rullstol och rullator men även barnvagnar och cyklar har problem.

Hoppas Hammarö kommun tar tag i detta omedelbart för detta är den gata i kommunen som är den största kommunikationsleden i kommunen, vad gäller gående, cyklister och bilar.

Hoppfull

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.