• idag
  26 sep
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • söndag
  27 sep
  16°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

KBAB:s agerande tog min katts liv

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Min upplevelse av KBAB:s agerande för mig som hyresgäst har gjort mig besviken som jag vill skriva om här.

Flyttade in oktober -15 på övre Rud. Jag är kattägare så fick klartecken att ha kattbräda upp till min balkong första våningen. KBAB:s personal visade t o m vart brädan skulle stå.

Det är fruktansvärt att jag inte får min Frans tillbaka p g a att brädan skulle bort innan jag hann flytta, skriver signaturen Kattälskaren.
Foto: Privat

Skaffade då en ny katt, Frans, som blev mitt allt. November -18 sa KBAB:s personal på min parkering att kattbrädan måste tas bort då barn kan skada sig och då täcker inte försäkring.

För kattägare med utekatter går det inte bara ta bort kattbräda utan konsekvenser. Jag försökte resonera men i mars -19 skickades säkerhetsavdelningen vid KBAB hem till mig för borttagande av brädan. Jag var förtvivlad och det kändes som maffian hade kommit istället för min hyresvärd. Jag tog bort brädan.

Då jag var sliten av detta negativa besked så missades att Frans hoppat ner från balkongen. Skadorna han fick slutade med avlivning april. En vecka därefter fick jag besked om ny lägenhet. Juni flyttade jag.

Det var alltså värt en katts liv att ta bort brädan som ej stod i vägen, på ett beslut som bara skett i detta område istället för att vänta. Haft kattbräda 16 år sammanlagt i detta område utan tillsägelse.

Varför har man tagit detta beslut i ett isolerat område utan hänsyn till kattägare och sedan inte givit dem tid till att hitta en annan lösning som att flytta?

Det är fruktansvärt att jag inte får min Frans tillbaka p g a att brädan skulle bort innan jag hann flytta.

Kattälskaren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.