Protestavgång

Ledare
PUBLICERAD:
Svårt med vd.
Foto: Kattarina Hjern

Måhända är det av ren orutin som det nya partiet Oberoende realister (OR) trampat snett när det gäller tillsättandet av en ny vd för de kommunala energi- och bostadsbolagen. OR köpte tämligen okritiskt att kommunchefen, i strid med alla regler, utsåg Lars Nyborg till posterna, istället för bolagens styrelser. Hagforshem gick på Nyborg, medan Hagfors Energi ville utannonsera tjänsten. Men OR vill ha Nyborg på båda posterna, vilket nu fått ordföranden i Hagfors Energi, Stellan Sundkvist (OR), att hoppa av från alla sina uppdrag. Ett beslut som länder honom till heder. Men som också kastar en skugga över resten av OR och deras förmåga att styra kommunen.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.