Mer viltstängsel behöver byggas

Insändare
PUBLICERAD:
Ja, då var det dags igen. En älg påkörd i Bäckevarv, Årjängs kommun. När ska Årjängs politiker ta ansvar för trafikanter på E 18?

Denna gång var det en lastbil som passerade samtidigt som älgen skulle över till andra sidan, men det kunde lika gärna ha varit en barnfamilj i personbil.

“Jag uppmanar nu politiker i Årjäng att jobba aktivt för viltstängsel sträckan från Årjäng till Töcksfors innan det händer ett dödsfall!“
Foto: Johan Nilsson / TT

Denna gång gick allt bra. Jägare tillkallades och älgen (som redan slutat röra på sig) fick nådaskottet, allt inom 30 minuter. Men det kunde lika gärna suttit fastklämda personer i en bil, som legat på taket i diket. När ska det sättas upp viltstängsel på denna så viltrika sträcka av en hårt trafikerad Europaväg? Blundar Årjängs politiker eller? Måste det till dödsfall på sträckan för att ni ska jaga ansvariga och kräva viltstängsel? Innan det blev uppsatt viltstängsel i Sillerud stod det skrivet om viltolyckor där var och varannan vecka. Nu är det väldigt sällan man hör om olyckor där. Så visst hjälper det med stängsel!

Jag uppmanar nu politiker i Årjäng att jobba aktivt för viltstängsel sträckan från Årjäng till Töcksfors innan det händer ett dödsfall!

Granne till E18

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.