Fyra av tio småföretagare jobbar mer än 40 timmar i veckan

Ekonomi
PUBLICERAD:
Fyra av tio småföretagare i Värmland jobbar mer än 40 timmar i veckan. Det visar en färsk undersökning från mjukvaruleverantören Visma.

– Småföretagare brinner för sina verksamheter, kunder och leverantörer, och det gör att många jobbar väldigt mycket. De har dessutom ofta inte några anställda att delegera till, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i ett pressmeddelande.

39 procent av småföretagarna Värmland lägger ner mer än 40 timmar på sitt företag under en genomsnittlig arbetsvecka. I landet som helhet är motsvarande siffra 49 procent.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.