Hoppa till huvudinnehållet

Dömle anställer välkänd kökschef

Publicerad:
Dömles nya kökschef, Björn Ståhlberg, tillsammans med verksamhetens vd, Georg Möller.
Dömles nya kökschef, Björn Ståhlberg, tillsammans med verksamhetens vd, Georg Möller. Foto: Privat

Dömle herrgård fick nya ägare 2009.

Tio år senare, efter att ha investerat närmare 70 miljoner kronor, anställer de nu den tidigare lagledaren för svenska juniorkocklandslaget.

– Jag känner ingen som inte har imponerats av hans kunnande och erfarenhet, säger Georg Möller som är vd för verksamheten.

En nybyggd spaanläggning för 20 miljoner kronor som stod klar i slutet av 2018, följdes upp av Värmlands första padelbana under våren.

Dömle herrgårds ägare, Georg Möller och Jan Ohlsson, har inte legat på latsidan.

– Vi vill bli bäst. Vi har investerat väldigt mycket i Dömle herrgård och byggt upp en anständig anläggning, säger Georg Möller.

Den allra senaste investeringen presenterades förra veckan. Ägarna har nämligen valt att anställa kökschefen Björn Ståhlberg.

– Det här är den sista pusselbiten. Nu vill vi sticka ut ordentligt när det gäller det kulinariska. Vi vill sätta det här på kartan, en gång för alla.

"Ska bli bäst“

Arvikabördige Björn Ståhlberg har tidigare varit kökschef på Olssons restauranger. Dessutom har han varit lagledare för svenska juniorkocklandslaget.

– Det är pricken över i:et. Det är en kökschef av rang, säger Georg Möller och fortsätter:

– Björn ska inte bara laga maten. Han ska även utveckla utbudet och konceptet vi jobbar med. Jag sticker ut hakan och säger att vi ska bli bäst på mat.

Georg Möller och Jan Ohlsson köpte herrgården för tio år sedan och har sedan dess investerat närmare 70 miljoner kronor.

Förra året omsatte Dömle herrgård 19 miljoner kronor. I en tidigare intervju med NWT berättade Georg Möller att de räknade med att omsätta 30 miljoner kronor 2019.

– Vi har haft en fantastisk utveckling. Vi kanske inte når 30 miljoner i år, men runt 28 bör vi landa kring.

– Detta var önskedrömmar från början, så det känns fantastiskt att vi har kommit så långt. Både Janne (Jan Ohlsson) och jag är gamla, men vi jobbar på som om vi vore tjugo, säger 68-årige Möller.

Har ni några fler projekt på gång?

– Det finns givetvis. Vi har en del intressanta tankar om utveckling som vi kommer att genomföra, men det ber jag att få återkomma med.

Artikeltaggar

DejeDömle herrgårdEkonomiForshagaGeorg MöllerJan OhlssonVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.