Hoppa till huvudinnehållet

Disco lockade hundratals dansentusiaster

Publicerad:
Sanna Norbäck Welin och Linnéa Hansen från dansstudion instruerade de små.
Sanna Norbäck Welin och Linnéa Hansen från dansstudion instruerade de små. Foto: Tommy Andersson

Minidiscot vid fontänen i Mariebergsskogen har blivit en återkommande favorit. Och årets upplaga var inget undantag när discot för de yngre arrangerades på onsdagseftermiddagen.

Strax innan dansinstruktörerna Linnéa Hansen och Sanna Norbäck Welin klev upp på scenen dök solen upp och sken över Mariebergsskogen.

Omkring 300 barn i alla åldrar rycktes med och dansade loss efter att ha värmt upp till en lättare uppvärmningsdans. Och när musiken började dåna ur högtalarna avtog inte intensiteten på dansgolvet.

– Schlager går alltid hem. Hasse Andersson är väldigt populär, säger Linnéa Hansen, dansinstruktör på Dansstudion i Karlstad.

Dansstudion fanns på plats för att inspirera barnens dansmoves.
Dansstudion fanns på plats för att inspirera barnens dansmoves. Foto: Tommy Andersson

Dansstudions var på plats för att instruera och inspirera barnen. En av de små som inspirerades och rockade loss var treåriga Freddie.

– Det är kul att dansa och hoppa runt, säger hon.

Treåriga Freddie uppskattade discot.
Treåriga Freddie uppskattade discot. Foto: Tommy Andersson

Varje sommar arrangeras minidiscot vid fontänen i lekträdgården – ett roligt sätt att uppmuntra till rörelse, förklarar Sandra Dalåsen som är kommunikatör på Mariebergsskogen:

– Det är väldigt uppskattat. Alla ska ha möjlighet att göra en rolig grej på sommarlovet utan att det ska kosta massa pengar.

Rökmaskinen var populär.
Rökmaskinen var populär. Foto: Tommy Andersson

Nytt för årets disco var bubbel- och rökmaskinerna framme vid scenen, som var omåttligt populära.

Artikeltaggar

DansstudionKarlstadMariebergsskogenMariebergsskogenNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.