Hoppa till huvudinnehållet

Dags för populär samlarmässa i Ransäter

Publicerad:
Kjell Eliasson är mässgeneral för antik- och samlarmässan i Ransäter för 26:e året i rad.
Kjell Eliasson är mässgeneral för antik- och samlarmässan i Ransäter för 26:e året i rad. Foto: Pia Holmström

Det väntar gott om antikviteter, nävgröt och veteranfordon av alla de slag när det i helgen är dags för den 26:e upplagan av antik- och samlarmässan i Ransäter.

– Det är väldigt tryck, säger mässgeneralen Kjell Eliasson.

På fredag eftermiddag slår årets antik- och samlarmässa upp portarna för i år, och nu pågår förberedelserna som mest på hembygdsgården i Ransäter.

– Det är full fart. Vi håller på att mäta upp de sista platserna på marknaden nu och sen ska vi börja med logarna inomhus, säger Kjell Eliasson.

Med sina 340 säljplatser är antik- och samlarmässan i Ransäter länets största och trycket på mässans säljplatser är högt enligt Kjell Eliasson:

– I år har vi alla platser besatta av säljare. Vi har haft ett par återbud under fredagen, men de platserna har redan tillsats, så det är väldigt tryck på säljplatser, säger han.

Antik- och samlarmässan lockar årligen uppemot 6 000 besökare till hembygdsgården i Ransäter.
Antik- och samlarmässan lockar årligen uppemot 6 000 besökare till hembygdsgården i Ransäter. Foto: Anna Nordström

På mässan säljs allt från vinylskivor och frimärken till husgeråd och leksaker, vilket tillsammans med lördagens bilutställning brukar locka uppemot 6 000 besökare till Ransäters hembygdsgård varje år.

– Mässan är väletablerad och har gott rykte. Med 340 säljare från Skåne i söder till Härjedalen i norr blir det ett varierat utbud som passar de flesta besökare, säger Kjell Eliasson.

Efter 26 år som mässgeneral har Kjell Eliasson flera tips hur man lyckas hitta bland de tiotusentalet föremål som finns att köpa under antik- och samlarmässan.

– Det är viktigt att vara ute i god tid så inte fynden försvinner. Det är också bra att slå till på en gång, tänker man att man ska vänta till nästa varv kan föremålet redan vara sålt. Det vet jag av egen erfarenhet, säger han.

Artikeltaggar

NyheterRansäterRansäters hembygdsföreningRansäters hembygdsgårdSommar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.