Andra regler gäller för långtidsboende

Insändare
PUBLICERAD:
I NWT lördag 27 juli fanns en artikel om en familj som hittat hem i Thailand. Inget fel i det då är deras val.
Ska man vara långtidsboende i Thailand krävs bland annat en sjukvårdsförsäkring, påpekar signaturen Sven E.
Foto: Agne Byström

Men med kritiska ögon så inser man att det är ren reklam för bara ett specifikt företag, när det finns flera. Om NWT ska kunna upprätthålla ryktet som en tidning med adekvat och objektiv information så borde artikeln också ha kompletterats med information om visumbestämmelser för utlänningar i Thailand, speciellt då det gäller långtidsboende.

Turistvisum fås enkelt för fåtal månader, men för fast boende krävs hälsodeklaration och intyg på miniminivåer på ekonomi. Till det naturligtvis också sjukvårdsförsäkring. De här aspekterna glöms ofta bort då vi svenskar i okunnighet tror att vi med automatik har samma trygghet utomlands som hemma och utanför EU. Detta visade sig t ex efter tsunamin 2004 då betydande antal svenskar saknade reseförsäkringar.

Sven E

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.