Hoppa till huvudinnehållet

Kristoffersson på pallen i finska VM-rallyt

Publicerad:

Johan Kristoffersson har all anledning att vara nöjd med sin insats i finska VM-rallyt. När motorfesten avslutades fick han kliva upp på prispallen som trea i WRC2-klassen.

Finlands VM-rally är en tuff utmaning för förarna. Antingen älskar man de luriga rallyvägarna, eller så tar man sig an dem med hjärtat i halsgropen.

För Johan Kristoffersson och co-drivern Stig Rune Skjaermoen blev den nya bekantskapen med rallyvägarna runt Jyväskylä en angenäm men snårig sådan. På shakedown i torsdags dök plötsligt en sten upp mitt i vägen framför bilen.

− Oljepumpen sprack och oljetråget plattades till. Jag trodde faktiskt det skulle vara slutkört där, men ett stort tack till teamet som gjorde att vi kunde genomföra tävlingen, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Johan Kristoffersson blev trea i WRC2-klassen i finska VM-rallyt.
Johan Kristoffersson blev trea i WRC2-klassen i finska VM-rallyt. Foto: Tony Welam

Tävlingen gick lyckligtvis vidare, och under slutetappen matchade Kristoffersson ettan och tvåan i WRC2 och var inte långt efter vinnaren i WRC2 Pro-klassen, Kalle Rovanperä. Han blev trea, och har därmed två pallplatser på två försök i årets VM-rally, då han blev trea även i Svenska rallyt.

Teamchefen Tommy Kristoffersson följde rallyt från Arvika, och passar på att hylla Kristofferssons co-driver.

− Det kräver mycket för att kunna läsa noter i det tempot. En stor eloge till Stig Rune för att han antog den utmaningen.

Segern i WRC-klassen tog Ott Tänak hand om. EsaPekka Lappi blev tvåa och Jari-Matti Latvala trea.

Dennis Rådström i JWRC hade en jobbig helg. Han tvingades bryta.

Artikeltaggar

Dennis RådströmEsapekka LappiJari-Matti LatvalaJohan KristofferssonMotorsportOtt TänakRally-VM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.