Hoppa till huvudinnehållet

Hemmaförarna starka på Westombanan

Publicerad:
Kamp över “myggsprätten”.
Kamp över “myggsprätten”. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Under helgen kördes NEZ-crosskart på Westombanan. Nära 110 startande gjorde upp i de olika klasserna, och i startfältet hittades förare från både när och fjärran.

Ungefär hälften av förarna kom från våra grannländer Norge och Finland, men det fanns också anmälda från Ryssland och Estland.

Einar Friberg, barnbarn till kände Findus Friberg och Sulviks-Einar går mot en säker framtid som toppförare.
Einar Friberg, barnbarn till kände Findus Friberg och Sulviks-Einar går mot en säker framtid som toppförare. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Hemmaförarna hade en riktigt lyckad helg. I minsta kubikklassen hittar vi talangerna Lukas Andersson, som bor i Svanskog men kör för Team Westom och Einar Friberg, ett mycket lovande namn. Andersson vann före Friberg.

– Det har gått skitbra, sa unge Friberg tidigare under kvalet - och det gjorde det hela vägen med den fina andraplatsen som resultat.

Bröderna Eriksson, till vänster Benny som körde sin tredje tävling denna helg med en god åttondeplats i B-finalen och till höger Fredrik, med lite mer rutin, som tar hem klassvinsten i 650cc-klassen.
Bröderna Eriksson, till vänster Benny som körde sin tredje tävling denna helg med en god åttondeplats i B-finalen och till höger Fredrik, med lite mer rutin, som tar hem klassvinsten i 650cc-klassen. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

I klasserna 125 och 250 cc finns inga större värmländska framgångar att rapportera om. Hamarsonen Karl-Peder Nordstrand vann i 125-klassen. Det blev norsk seger även i 250-klassen genom Sondre Brendryen.

William Sätereie, Finnskoga, blev tvåa.

I 650-klassen segrade Westoms Fredrik Eriksson. Johan Fransson blev fyra.

Segervane Jimmie Österberg hade inte riktigt den rätta turen med sig. På sista varvet i finalen ville carten inte vara med längre och stannade.
Segervane Jimmie Österberg hade inte riktigt den rätta turen med sig. På sista varvet i finalen ville carten inte vara med längre och stannade. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Extreme cart-klassen är en mycket populär sådan. Cartarna låter som hela getingsvärmar på startplattan innan starten går. Jimmie Österberg och Nils Andersson var hemmahoppen. Andersson knep tredjeplatsen, medan Österberg surt tvingades konstatera att carten lade av på slutvarvet. Här vann finske Kalliomäki före Finnskogas Tommie Svärd.

Artikeltaggar

Jimmie ÖsterbergMotorsportNEZTeam Westom

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.