Två fordon i frontalkrock – fem ambulanser larmade

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Två personer fick på lördagen föras till sjukhus efter det att två personbilar frontalkrockat på E45/E16 i höjd med Ruskåsen mellan Torsby och Stöllet. I samband med olyckan bildades uppemot tre kilometer långa köer åt båda hållen – alltså sammanlagt över en halvmils kö.

Sex personer satt i de två bilarna som frontalkrockade. En av bilarna hade också en husvagn på släp.

– Men det var inte riktigt front mot front utan mer så att fordonens vänstersidor slog ihop, säger Conny Sundberg, räddningschef i beredskap.

Larmet om olyckan kom 12.19 på lördagen och enligt de första uppgifterna skulle minst en person sitta fastklämd efter krocken.

– Det var en äldre kvinna, säger Conny Sundberg.

Kvinnan fick efter olyckan föras till Centralsjukhuset i Karlstad med ambulanshelikopter med en befarad fotledsfraktur. Ytterligare en person fick föras med ambulans till sjukhuset i Torsby.

Det ska dessbättre inte handla om några livshotande skador.

– På det hela taget har det gått ganska bra, säger Conny Sundberg.

Det är i nuläget oklart vad som orsakat olyckan.

– Men det ska ha handlat om hastigheter på runt 80 kilometer i timmen, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisens region Bergslagen.

Olyckan ska ha inträffat i höjd med Ruskåsen i riktning mot och strax söder om Stöllet.

Totalt kallades fem markambulanser och en ambulanshelikopter samt räddningstjänst och polis till olyckan.

Olyckan orsakade totalstopp i trafiken en lång stund, och strax efter klockan 14 uppskattade Conny Sundberg att det var köer på mellan två och en halv och tre kilometer.

– Åt båda hållen. Det är väldigt mycket trafik här. Bilarna bärgas just nu.

Vid 14.14 började trafiken att släppas på växelvis.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.