Tack och lov för det fria skolvalet

Ledare
PUBLICERAD:
Sannerudsskolan oönskad.
Foto: Peter Bäcker

Inför höstterminen är det många blivande högstadieelever som istället för att gå på Sannerudsskolan i Kil söker sig till grannkommunerna, främst då Karlstad. Det beror på att det är alldeles för stökigt i klassrummen med dålig studiero som följd, samt att skolan inte kommunicerar ordentligt med föräldrarna i tid om det finns problem.

Så skall det definitivt inte vara och tidigare i år skedde en tillsyn av Skolinspektionen, vars rapport man nu väntar på. Men det märkliga är ju att problemen inte varit okända, men att man ändå inte agerat kraftfullt för att förbättra miljön på Sannerudsskolan. Då är det tur att vi har fritt skolval och friskolor så att elever kan söka sig till bättre skolor.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.