Festen som förenar Arvika

Publicerad:
Stämningen var god på festivalområdet. Foto: David Gustavsson

Ett behagligt molntäcke och 25-gradig värme välkomnade besökarna till den femtonde upplagan av Arvika Hamnfest på torsdagskvällen. Det var bekanta festivaldofter av stekos, frityrolja och överdimensionerad ungdomsparfym som samsades i luften.

Med patriotisk amerikansk country i högtalarna var stämningen god redan innan första spelningen och vid sjutiden var det gott om folk på området. På förhand såg årets bokningar ut att tilltala en betydligt yngre publik än föregående upplaga, med namn som Molly Sandén, Hov1 och Fricky.

Många stod i solen och lyssnade till artisterna som uppträdde.
Många stod i solen och lyssnade till artisterna som uppträdde. Foto: David Gustavsson

Molly inledde

Just Molly fick äran att inleda årets festival och gjorde det makalöst bra. Halvvägs in sprack vädret upp och solen tittade fram en kort stund. Klockan nio var det dags för lokala bandet By Lightning som levererade klassisk 70-talsdoftande rock. Långa gitarr- och orgelsolon hade kanske svårt att imponera på den del av publiken som kommit för att se Molly och Miriam, men samtidigt har det ju alltid varit något av hamnfestens styrka att hitta band som tilltalar olika målgrupper.

Molly levererade en mäktig upplevelse

Senare på kvällen spelade Miriam Bryant och Junior Brielle på de stora utescenerna. Men även inne på bryggan bjöds det musik. Götz kalas, kända för Arvikaborna genom de populära onsdagsquizen på bryggan med tillhörande räkfrossa, underhöll och fortsätter samtliga kvällar att underhålla de myndiga från 23.00 på scenen Piren med allsångsvänliga klassiker.

Mot succé

På Bryggan-scenen spelade DJ Krull. Arvika hamnfest verkar förena staden på ett alldeles speciellt sett. Under Mollys spelning sågs 60-åringar sjunga med i hitlåten Sand samtidigt som tvååringar med hörselkåpor dansade glatt bredvid.

Det var uppklätt för vissa, vardagligt för vissa. Folk åt langos, churros och korv med bröd. Halloumi wrap rekommenderas varmt! Som vanligt var stämningen god och de allra flesta höll sig i beskedligt tillstånd även om ordningsvakterna inte för den skull var sysslolösa. Den första av tre kvällar bjöd alltså på fint väder, fantastisk musik, klassiskt festivalkrubb och god stämning.

Håller det i sig så kan årets festival förväntas bli en stor succé.

Artikeltaggar

ArvikaArvika HamnfestFestivalerKonserterMusik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare