Hoppa till huvudinnehållet

Förväntansfullt inför Gyllene Tider

Publicerad:

Kön ringlade sig lång utanför insläppet när Gyllene Tider stannade till i Karlstad på sin avskedsturné.

Tusentals musikälskare från alla generationer lockades till Gyllene Tiders konsert i Mariebergsskogen på onsdagskvällen.

Sammanlagt hade 12 000 biljetter sålts ut när det var dags för Per Gessle, Micke "Syd" Andersson, Mats "MP" Andersson, Anders Herlin och Göran Fritzon att vinka av Karlstad. Med sig hade bandet även Chris Kläfford.

Det var såväl inbitna Gyllene Tider-lyssnare som nyfunna fans som befann sig i den långa kön, som tog form redan på tisdagseftermiddagen.

– Det här är glädje, det här är sommar, säger Lotta Schoultz, som åkte från Karlskoga för att se konserten.

I täten stod Gabriel och Joakim Sanz från Vara, och Christel Johansson och Åsa Florholm från Stockholm. De har sett varje konsert hittills, och har lärt känna varandra under turnéns gång. Gänget köade sedan klockan 18 på tisdagen.
I täten stod Gabriel och Joakim Sanz från Vara, och Christel Johansson och Åsa Florholm från Stockholm. De har sett varje konsert hittills, och har lärt känna varandra under turnéns gång. Gänget köade sedan klockan 18 på tisdagen. Foto: Sanna Stark
Geir Svalbjørg, från Telemark i Norge, har tidigare sett Gyllene Tiders konsert i Skövde. Nu stannade han till i Karlstad och hade stora förväntningar inför den andra konserten. "Jag har växt upp med The Beatles och Gyllene Tider. Per är kungen, han är unik. Och en fantastisk låtskrivare."
Geir Svalbjørg, från Telemark i Norge, har tidigare sett Gyllene Tiders konsert i Skövde. Nu stannade han till i Karlstad och hade stora förväntningar inför den andra konserten. "Jag har växt upp med The Beatles och Gyllene Tider. Per är kungen, han är unik. Och en fantastisk låtskrivare." Foto: Sanna Stark
Kristinehamnsborna Pernilla Johansson, Jeanette Johansson och Jenny Nilsson var förväntansfulla inför kvällen. För Jeanette Johansson var det den första konserten med Gyllene Tider.
Kristinehamnsborna Pernilla Johansson, Jeanette Johansson och Jenny Nilsson var förväntansfulla inför kvällen. För Jeanette Johansson var det den första konserten med Gyllene Tider. Foto: Sanna Stark
Karlskogaborna Ann-Liz Persson, Tomas och Helen Karlberg samt Fia Persson från Degerfors laddade upp med sallad och chips. I år är det 40 år sedan som Ann-Liz Persson och Fia Persson såg Gyllene Tider tillsammans för första gången.
Karlskogaborna Ann-Liz Persson, Tomas och Helen Karlberg samt Fia Persson från Degerfors laddade upp med sallad och chips. I år är det 40 år sedan som Ann-Liz Persson och Fia Persson såg Gyllene Tider tillsammans för första gången. Foto: Sanna Stark
"Sommartider, hej hej!" sjöng Lisbeth och Peter Vestlund från Åmål. "Det var det enda jag lyssnade på", berättar Gyllene Tider-älskaren Peter Vestlund, vars favoritlåt är "Billy". Lisbeth Vestlunds favorit är däremot "Sommartider".
"Sommartider, hej hej!" sjöng Lisbeth och Peter Vestlund från Åmål. "Det var det enda jag lyssnade på", berättar Gyllene Tider-älskaren Peter Vestlund, vars favoritlåt är "Billy". Lisbeth Vestlunds favorit är däremot "Sommartider". Foto: Sanna Stark
Mor och dottern Grete och Lotta Schoultz från Karlskoga såg fram emot att få höra favoritlåtarna "Sommartider" och "När alla vännerna gått hem".
Mor och dottern Grete och Lotta Schoultz från Karlskoga såg fram emot att få höra favoritlåtarna "Sommartider" och "När alla vännerna gått hem". Foto: Sanna Stark

Artikeltaggar

Chris KläffordGyllene TiderKarlstadMariebergsskogenNöje/KulturNyheterPer Gessle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.