• idag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Finsk debut för Kristoffersson

Motorsport
PUBLICERAD:
Johan Kristoffersson debuterar denna vecka i Rally Finland.
Foto: Tony Welam
Johan Kristoffersson gör den här veckan debut i Rally Finland. Det är med skräckblandad förtjusning förarna tar sig an de luriga rallyvägarna.

Rally Finland är en riktig favorittävling för många, medan andra bävar.− De som har kört här tidigare säger att det är roligaste rallyt i världen, om man känner sig trygg i bilen. Gör man inte det är det värsta rallyt, säger en förväntansfull Kristoffersson i ett pressutskick.

Det här blir Kristofferssons andra VM-start i år. Det första var Svenska rallyt i vintras. Hade Kristoffersson inte kommit till start i Finland i veckan, hade alternativen varit Tyskland eller Wales. Finland passade bäst som träning inför avslutningen av rally-SM, och nu väntar alltså en fartfylld utmaning.

– Helt klart annorlunda mot rallyn i Sverige. Det går mycket snabbare med många krön. Raka hopp är inget större problem, men här är det många svängar över krön. Det svåra är att förstå hur mycket det kommer att lyfta när man kommer i full fart, jämfört med vad man kan uppfatta under recce.

Kristoffersson får under rekognoseringen värdefull hjälp av stallkamraten Ole Christian Veiby och hans rutinerade co-driver Jonas Andersson. Veiby ligger trea i WRC2-klassen totalt men kommer inte att köra tävlingen i Finland.

Rally Finland inleds på torsdag kväll med en sträcka. Därefter körs rallyt vidare under helgen och avslutas med en power stage på söndag eftermiddag.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.