Hoppa till huvudinnehållet

Att tänka på innan Thailandsresan

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Asien har i många år varit vår favorit för vintern, särskilt då Thailand där vi tillbringat 23 vintrar sedan vi gick i pension.

Thailand har ett härligt klimat och god man, men några saker bör man tänka på före resan, menar Kjell Herbertsson.
Thailand har ett härligt klimat och god man, men några saker bör man tänka på före resan, menar Kjell Herbertsson. Foto: Sakchai Lalit

Tyvärr så har vi passerat 80 år och allt har blivit så mycket svårare med privat försäkring, en mycket nödvändig del av tillvaron i landet som har en världens svåraste trafik. Sjukhusen är mycket bra men dyra, vi vet.

En annan sak som man också måste tänka på är att valutan bhaten blivit mycket dyrare för oss svenskar. Som exempel kan jag nämna att under de första besöken i Thailand fick vi 550 baht för 100 kr i dag får man 290. Det gör att allt har blivit mycket dyrare som bostäder mat och inte minst golfspelet. Att köpa hus kostar en del numera mot förut. Men har man råd - åk dit och njut av klimatet och maten.

Kjell Herbertsson

Artikeltaggar

InsändareThailand