Höga krav på familjehem i Karlstad

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Karlstads kommun
Foto: Peter Bäcker
Har en tid läst om Karlstads brist på familjehem och ställer mig frågande till detta.
Familjehem finns men få duger.

Karlstads socialsekreterare är svåra att samarbeta med och ställer orimliga krav på familjehem. Man ska komma ihåg att i ett familjehem ska vara just som det heter, ett hem som är en vanlig familj.

Utredningar som görs och register som kollas är inga konstigheter och det vet vi familjehem men Karlstad kommun dömmer utifrån andra kriterier. Vi familjehem är vanliga familjer som öppnar våra hem och ger den familjehemsvård som anses vara det bästa för ett barn som står i svårigheter.

Ryktet om att bli familjehem åt Karlstad blossar upp när behovet eftersöks från dom. Vi är många familjehem som finns, men vi är lika många som inte tycks vara av värde för er. Då blir de familjehemmen upptagna av kommuner som uppskattar det vi gör, så samarbete fortsätter.

Så skulle det fungera även för Karlstad kommun om bara de realistiska i krav sågs över. Det handlar inte bara om vilken relationstatus man har eller vilken typ av anställning, det är engagemanget och viljan att finnas för utsatta barn som skapar en riktig trygghet och ett varmt hjärta.

Familjehems mamman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.