Hoppa till huvudinnehållet

Begränsad framkomlighet kring Mariebergsskogen på onsdag

Publicerad:
Per Gessle och Anders Herrlin från Gyllene Tider, som spelar i Mariebergsskogen på onsdag. Karlstads kommun räknar med stor uppslutning och manar till extra försiktighet i trafiken under konsertkvällen. Foto: Jonas Lindstedt/TT

På onsdag, den 31 juli, kommer Gyllene Tider till Karlstad för en spelning i Mariebergsskogen. Samma eftermiddag och kväll kommer det därför att vara begränsad framkomlighet i trafiken i området kring Mariebergsskogen.

Karlstads kommun meddelar att parkeringen vid Mariebergsskogen kommer att stängas av för bilar och i stället fungera som cykelparkering för konsertens besökare. Från och med klockan 15 går det endast att åka ut från parkeringen, men inte in.

Det kommer att råda förbud mot motortrafik i hela Mariebergsområdet från klockan 15 den 31 juli, fram till dess att konserten är slut. Rörelsehindrade personer kan ta sig in på konsertområdet vid en bemannad på Kvarnbergsgatan från Hööksgatan.

Kommunen uppmanar trafikanter till att köra försiktigt i området, med tanke på den stora folkmängden som förväntas röra sig där.

Buss 22 kommer att köra extra turer från Stora Torget till Mariebergsskogens entré från klockan 17.45 till 19.45 och efter konserten kör bussen in till centrum i skytteltrafik.

Båtbussen kommer inte att stanna vid hållplats Mariebergsskogen efter klockan 15 på onsdagen.

Artikeltaggar

Gyllene TiderKarlstadKonserterMariebergsskogenNöje/KulturNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.