Att läsa parallellt

Signerat
PUBLICERAD:
Mycket att läsa.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Jag tillhör den skaran som läser flera böcker samtidigt. Vilket får till följd att mitt nattduksbord har en ordentlig trave med böcker. Visst, vissa böcker bränns av i en rasande fart, men för det mesta så beror det på att det är så mycket som pockar på uppmärksamheten. Plötsligt så ser man något, eller läser någon artikel, och så blir man sugen på mer. Då plockar man upp en ny bok om detta och börjar läsa, även om flertalet andra böcker i högen ligger halvlästa och förmodligen hamnade i denna hög av samma skäl som nykomlingen. Vissa dagar är man också sugen på något annat än det man läste dagen innan. Alltså parallelläsning.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.