Tio år med Midnattsorkestern

Publicerad:
Midnattsorkestern gör två spelningar i Värmland under veckan. Foto: Nettan Kock

Midnattsorkestern föddes i Göteborg under 2009 och firar nu tio år som ensemble. Jubileumsturnén gör två stopp i Värmland under veckan.

– Sommarturnéerna har blivit en speciell tradition för oss, säger kapellmästaren David Löfberg som själv har rötter i Sunnemo.

Ikväll stiger gänget upp på scenen i Norra Råda kyrka och imorgon bär det av till Södra Råda kulturhus. Ensemblen har under alla år bestått av samma åtta musiker och sommarens uppsättning är inget undantag. Elina Ryd står för sången och har bland annat stråkar, dragspel, bas och gitarr bakom sig.

Vad är det som gjort att ni hållit på i tio år?

– Att vi trivs att spela ihop och responsen från publiken. Att färdas på landsvägarna genom Sommarsverige till festivaler och små kyrkor. Vi har då ofta haft våra sommarstugor i bland annat Värmland och Dalarna som basläger.

Kommer jubileumskonserterna att innehålla några överraskningar?

– Ja, det blir något helt nyskrivet!

Vad betyder musiken för er?

– Det är en stor fråga eftersom vi har många olika bakgrunder och alla spelar i så många olika sammanhang. Musik är något vi alla lever och andas.

David Löfberg är personen bakom kompositionerna och texterna och för honom har varje låt sin egen speciella historia.

– De kan egentligen handla om någon viss situation eller kanske döden, och melodin har ofta en större betydelse än texten för mig. Texten kan handla om andra saker och är mest en spegling av stämningen i melodin.

Artikeltaggar

Elina RydKonserterMusikSödra Råda kulturhusVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare