Hoppa till huvudinnehållet

Rysare när Valsarna vände och vann

Publicerad:
Tomas H Jonasson får en puss av Kenneth Hansen efter segern mot Griparna.
Tomas H Jonasson får en puss av Kenneth Hansen efter segern mot Griparna. Foto: Olle Persson

Allsvensk omstart och 500 åskådare på Tallhult. Då visade Valsarna upp sig från sin bästa sida med en dramatisk vändning (48-41) mot Griparna. Tomas H Jonasson stod för tolv poäng i comebacken för värmlänningarna.

– Störtskönt, en riktigt grym kväll, säger Jonasson.

Från start var det dock svårt att se hur värmlänningarna skulle avgå med segern. Det dröjde fram till det nionde heatet innan en hemmaförare korsade mållinjen först.

Johannes Stark visade vägen då, och därefter var det Valsarna för hela slanten.

Comebackande stjärnan Tomas H Jonasson hade, likt hela laget, en långsam start. Men när det väl gällde var det han och Kenneth Hansen som klev fram och visade klass.

Duon Hansen/Jonasson ordnade två femettor i matchens slutskede.
Duon Hansen/Jonasson ordnade två femettor i matchens slutskede. Foto: Olle Persson

Femetta

I det fjortonde heatet, vid underläge 38-39, fixade duon kvällens första femetta. Därefter stängde samma förarkonstellation matchen med ännu en femetta i kvällens sista heat. Båda gångerna med Jonasson som etta och Hansen som tvåa.

– Så jäkla kul att vi lyckades vända. Speciellt med tanke på att det kom mycket folk, det är a och o för att tagga till som speedwayförare, säger Jonasson.

Han och resten av hemmaförarna vaknade till i grevens tid, men det spelade mindre roll när kvällen summerades:

– Det var lite nervöst från start och jag hade inte riktigt rätt inställningar på cykeln. Men efter ungefär halva matchen tog vi över rejält.

Publikfavoriten kör även för Rospiggarna i elitserien och kommer att dubblera under resten av säsongen.

– Jag tror att vi kan fortsätta vinna matcher. Förhoppningsvis behöver inte alla bli lika spännande heller, säger han med ett leende.

Säsongen har inte gått på räls för Valsarna fram till nu, men trots det är laget jämsides med Griparna och i allra högsta grad inblandat i striden om slutspelsplatserna.

– Det har gått ganska tungt och det är ingenting man bara skakar av sig. Men det här var verkligen en perfekt start efter uppehållet och jag tror att vi kan fortsätta så.

Truls Kamhaug säkrade en poäng genom att spring sista varvet med cykeln.
Truls Kamhaug säkrade en poäng genom att spring sista varvet med cykeln. Foto: Olle Persson

Sprang i mål

Förutom de avslutande femettorna var annars kvällens höjdpunkt när norrmannen Truls Kamhaug sprang (!) ett helt varv med cykeln efter att ha fått problem. Den svettiga löpturen säkrade en poäng då Kenneth Hansen kört omkull tidigare i heatet.

En uppskattad insats bland lagkamraterna.

– Vilken kämpe. Det var garanterat ingen lek i den här värmen, säger Jonasson.

Förarpoäng, Valsarna: Tomas H Jonasson 12, Kenneth Hansen 12, Johannes Stark 8, Lasse Fredriksen 7, Truls Kamhaug 4, Jonas Knudsen 4, Adrian Bergqvist 1.

Artikeltaggar

Adrian BergqvistJonas KnudsenKenneth HansenLasse FredriksenSpeedwayTomas H JonassonTruls KamhaugValsarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.