Hoppa till huvudinnehållet

En kunglig tårta till Kerstin och Kristina

Publicerad:
Hovets tårta heter denna skapelse som avslutar årets Fruntimmersvecka.
Hovets tårta heter denna skapelse som avslutar årets Fruntimmersvecka.

NWT:s matskribent Lena Sewall delar med sig av sina bästa bakrecept under Fruntimmersveckan.

Bak i Fruntimmersveckan avslutas festligt med ett kungligt bakverk till dagens namnsdagsbarn Kerstin och Kristina. Hovets tårta är namnet på tårtan som bakades häromveckan till ett dopkalas av dopbarnets mormor, Kerstin Wallmyr, som ju också har namnsdag i dag. Receptet hade Kerstin fått av Margareta Aronsson i Blomskog. Dubbel sats hade hon gjort av tårtan och det kan rekommenderas för det är en ruskigt god tårta som har minst sagt strykande åtgång.

Detta kungliga bakverk har strykande åtgång.
Detta kungliga bakverk har strykande åtgång.

Artikeltaggar

BlomskogFamiljLena SewallMargareta FranssonMat och dryck

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.