Tre anhållna för bilbränder

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen spärrade av brandplatserna under onsdagen.
Foto: Christoffer Tuulik
Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten ut på en bilbrand i södra Degerfors.
Under natten brann sedan flera bilar i Karlskoga. Senare anhölls tre misstänkta personer.

Larmet om branden vid Västra Jannelund i Degerfors kom klockan 23.35. Rökdykare släkte bilbranden med pulver och vatten, uppger Bergslagens räddningstjänst.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand, men ingen person greps under natten till onsdagen.

Klockan 01.13 fick räddningstjänst även rycka ut till en bilbrand i Karlskoga, vid Löten i norra delen av staden. Två bilar är helt utbrända där, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att ytterligare en bil skadats i den branden.

Och bara cirka 40 minuter senare, klockan 01.52, var det dags igen. Då fick räddningstjänsten rycka ut på en bilbrand i Sandviken i Karlskoga.

– Två personbilar är övertända säger Ola Nilsson, teamledare vid SOS Alarm.

Inga personskador

Räddningstjänsten släckte båda bränderna i Karlskoga med vatten. Det ska inte ha varit någon spridning till byggnader eller terräng.

Ingen person ska ha skadats vid någon av bränderna, enligt uppgifter som framkom under natten.

– Vi har haft rätt stora resurser där, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, på onsdagsmorgonen.

Greps under morgonen

Tre personer kunde gripas av en polispatrull under onsdagsmorgonen – en kvinna och en man i 25-årsåldern och en man i 20-årsåldern.

Trion anhölls senare av åklagare misstänkta för skadegörelse genom brand, i nuläget är de misstänkta för bränderna på Sandviksvägen.

– Vi kunde hämta in personerna till förhör genom gott inre och yttre polisarbete. Det är sällan det går att säkra spår i bränder. För närvarande söker vi samband mellan händelserna, det är inget som vi kunnat fastslå ännu. Men det är klart vi söker samband. Vi har inte en helt klar bild av händelserna och vi söker fler vittnesuppgifter, säger Anders Mullfors vid Polisen i Karlskoga.

Den anhållna misstänkta trion hade ännu inte häktats på onsdagseftermiddagen.

Kriminaltekniker undersökte de utbrända bilarna under onsdagen men resultatet dröjer.

– Vi undersöker i första hand huruvida alla bilar har antänts eller om branden har spritt sig mellan bilarna, fortsätter Anders Mullfors.

Läs också:

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.