Hoppa till huvudinnehållet

Andersson fortsatt etta i Rally X Nordic

Publicerad:
Nils Andersson har nu kopplat ett än hårdare grepp om totalsegern.
Nils Andersson har nu kopplat ett än hårdare grepp om totalsegern. Foto: Olle Persson

Inför helgen i Riga satt Arvikasonen Nils Andersson på en åttapoängsledning över Gunnarskogingen Jimmie Österberg. Efter en helg där Jimmie fick svårt att hävda sig och Nils kommit tvåa i hela tävlingen är gapet dem emellan nu 14 poäng.

De båda hade följts åt och stod mot varandra i semifinalheatet. Väl där var det Österberg som körde bäst, och snabbast av alla. Någon marginal var det dock inte att tala om. Från det att heatsegraren korsade mållinjen dröjde det bara 0,89 sekunder innan tredjeplacerade Andersson var i mål.

Fick avbryta

Det hela såg ut att var upplagt för ett rafflande finalheat med de båda värmlänningarna och hemmahoppet, letten Ronalds Baldins. De som satt och hoppades på det fick precis vad de väntat sig – i ett varv. Jimmie Österberg tvingades bryta loppet, efter ett fint första varv där bara var knappa halvsekunden bakom Baldins.

Istället blev det en kamp mellan Baldins och Andersson. Nils hade haft det kämpigt i starten och låg näst sist efter det första varvet. Med en bil mindre att bry sig om spände han dock bågen och körde upp sig till en andraplats.

Isac Egonsson och namnen Isak Reiersen kvalificerade sig inte till final. Egonsson tog dock ett fint skutt uppåt i sammandraget och lämnade sjundeplatsen för femte. Reiersen å andra sidan tappade en placering från tredje ner till fjärde.

Eriksson i pole position

I SuperCar-klassen är det fortsatt svensk ledning efter att Oskar Eriksson knep en tredjeplats. Topptrion i sammandraget var den samma som i Riga och mellan Eriksson, andraplacerade Jere Kalliokoski och trean Robin Larsson skiljer det bara fem poäng. Det värmländska hoppet Andreas Carlsson tog sig till semifinal men lyckades inte kvalificera sig till finalheatet. Carlsson kom i mål som fjärde förare, nio sekunder efter Ulrik linnemann på tredje.

Ben Philip Gundersen fick efter helgen behålla sin plats som etta i SuperCar Lite. Gundersen hotades dock av Linus Östlund som kom i mål som tvåa. Norrmannen Gundersen leder tabellen med 105 poäng, Östlund husserar på tredjeplatsen med 15 poäng upp.

Artikeltaggar

Andreas CarlssonBen Philip GundersenIsak ReiersenLinus ÖstlundMotorsportNils AnderssonOskar ErikssonRallycrossRallyXRobin Larsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.