Hoppa till huvudinnehållet

Min barndoms måne

Publicerad:
Månen sedd från Apollo 8 i december 1968.
Månen sedd från Apollo 8 i december 1968.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag är för ung för att ha egna direkta minnen av månlandningarna, men de kom ändå att prägla min barndom då jag växte upp i kölvattnet. Jag slukade mängder med böcker om Apollo, rymdprogrammet och astronomi och rymdnörd är jag än i dag, vilket knappast kan ha undgått uppmärksamma läsare av dessa sidor. Det här med rymden var ju bara för häftigt, och det tycker jag fortfarande. Men då trodde jag att den ljusnande framtiden i rymden låg öppen och inom räckhåll för oss. Tyvärr blev det inte så. 50 år efteråt har vi ännu inte nått längre. Men jag tror och hoppas på att vi än en gång kommer tillbaka dit.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

ApolloApolloprogrammetMånenRymdenSignerat