En ljuvligt god drömkaka till Sara

Publicerad:
Som en dröm för alla choklad- och nötälskare. Foto: Kim Creutzer

NWT:s matskribent Lena Sewall delar med sig av sina bästa bakrecept under Fruntimmersveckan.

På dopkalas i Skoghall fick jag den här läckra kakan. Det var det lilla dopbarnets farmor, Marie-Louise Flinth, som bakat kakan som verkligen gör skäl för namnet drömkaka. När man tar ut kakan ur ugnen verkar den ogräddad, säger Marie-Louise, men den stelnar och blir då härligt krämig. En ljuvligt god kaka för alla choklad- och nötälskare! En klick vispad grädde är ett nästan nödvändigt tillbehör!

Drömkaka som gör skäl för namnet.
Drömkaka som gör skäl för namnet. Foto: Kim Creutzer

Artikeltaggar

BakningFamiljFikaLena SewallMat och dryckSkoghall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare