Hoppa till huvudinnehållet

En ljuvligt god drömkaka till Sara

Publicerad:
Som en dröm för alla choklad- och nötälskare.
Som en dröm för alla choklad- och nötälskare. Foto: Kim Creutzer

NWT:s matskribent Lena Sewall delar med sig av sina bästa bakrecept under Fruntimmersveckan.

På dopkalas i Skoghall fick jag den här läckra kakan. Det var det lilla dopbarnets farmor, Marie-Louise Flinth, som bakat kakan som verkligen gör skäl för namnet drömkaka. När man tar ut kakan ur ugnen verkar den ogräddad, säger Marie-Louise, men den stelnar och blir då härligt krämig. En ljuvligt god kaka för alla choklad- och nötälskare! En klick vispad grädde är ett nästan nödvändigt tillbehör!

Drömkaka som gör skäl för namnet.
Drömkaka som gör skäl för namnet. Foto: Kim Creutzer

Artikeltaggar

BakningFamiljFikaLena SewallMat och dryckSkoghall

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.