Brand i stor rishög nära riksväg 26

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Sent på fredagskvällen kom larm om en brand utomhus nära riksväg 26 i Storfors kommun.

Räddningstjänsten fick larmet om branden, i höjd med Släbråten söder om Storfors, klockan 23.09 och ryckte ut till platsen.

– Det är en större rishög som brinner. Storfors och Kristinehamn har kommit på plats och försöker dämpa ner den, säger Kristoffer Roden, räddningschef i beredskap vid Bergslagens räddningstjänst, strax före midnatt.

Högen uppges ha varit cirka 20 meter lång och fem meter hög. När räddningstjänst kom fram ska hela rishögen ha brunnit. Branden ska då även ha börjat sprida sig till terrängen.

Ingen person ska ha skadats.

– Däremot kan 26.an vara påverkad. Det är i närheten av vägen, säger Roden.

Tankbil från Karlskoga var också på plats. Liksom polis.

– Det verkar vara under kontroll. Vi beträdde räddningstjänsten där, de var tvungna att parkera på ena sidan av vägen och ta sig över, säger Olga Korpela, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Trafikverket uppgav att branden hade stor påverkan på trafiken. Prognosen för när arbetet med branden kunde vara över sattes till klockan 01 på natten till lördagen.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.