Hoppa till huvudinnehållet

Vill bygga 340 nya studentbostäder

Publicerad:
Bolaget Studentbostäder i Sverige vill bygga 340 nya studentbostäder på Campus på Kronoparken. Först ska man riva Krebos cirka 120 lägenheter på bilden.
Bolaget Studentbostäder i Sverige vill bygga 340 nya studentbostäder på Campus på Kronoparken. Först ska man riva Krebos cirka 120 lägenheter på bilden. Foto: Christer Wik

Bolaget Studentbostäder i Sverige vill bygga cirka 340 nya studentbostäder på Kronoparken i Karlstad. Det är längst norrut på Campus som man vill uppföra dem.

– Planen är att riva Krebos hus och bygga åtta nya flerbostadshus, säger Rebecka Eidenert.

Hon är vd för Studentbostäder i Sverige som har lämnat in en ansökan till Karlstads kommun om en ändring av den nuvarande detaljplanen för att projektet ska kunna bli möjligt.

I dag tillåter planen två-fyra våningar höga hus, men tanken är att en del av de nya ska bli sex våningar.

– Ja, vi vill bygga ett antal punkthus som blir sex våningar höga och som får cirka 54 våningar per hus. Här blir det två lägenhetstyper på 18 och 35 kvadratmeter.

– Dessutom är planen att även uppföra fyra våningar höga loftgångshus med lägenheter på 28 kvadratmeter. Det finns även en alternativ planlösning som gör det möjligt att skapa dubbletter på runt 44 kvadrat, säger Rebecka Eidenert.

Totalt blir det åtta hus med sammanlagt cirka 340 studentbostäder och dessa placeras längst norrut på Campus där Krebos dryga 120 studentbostäder är belägna.

– De ägs numera av vår koncern och är i dåligt skick och kommer därför att rivas. Vi har en tanke om att bygga de nya åtta husen i trä. Det passar bra in i det natursköna läget.

Stor efterfrågan

Studentbostäder i Sverige ser att det fortfarande finns ett behov av fler lägenheter för studenter i Karlstad.

– Efterfrågan är stor. Universitetet är fortfarande ungt och växer och dessutom kommer antalet utländska studenter öka i hela Sverige, säger Rebecka Eidenert.

Målsättningen är byggstart 2020 eller 2021 för de nya studentbostäderna som kommer uppföras i etapper.

I våras köpte Studentbostäder i Sverige två flerbostadshus i Karlstad med sammanlagt 158 lägenheter. Totalt äger man strax över 3 000 studentbostäder.

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstads universitetKronoparkenStudentboende

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.