Hoppa till huvudinnehållet

Uppvisning av Ståhl i Varberg

Publicerad:
Daniel Ståhl vann Varberg GP med ett kast på 70.89. Jamaicanen Fedrick Dacres (till vänster) slutade tvåa. Foto: Jessica Gow/TT

Folksam GP-serien har efter stoppet i Karlstad nu kommit till Varberg. Under måndagskvällen gjorde Sverigeeliten upp på Påskbergsvallen, och Daniel Ståhl bjöd publiken på en rejäl uppvisning.

Det har varit en fantastisk friidrottssommar ur svenskt perspektiv, och framför allt för diskuskungen Daniel Ståhl. På Karlstad Grand Prix den 3 juli slog världsettan sitt egna banrekord med ett kast på 68.93, men i Varberg höjde han ribban ytterligare.

Det började lovande i de två första omgångarna, först 67.99 och sedan 68.79. Världsresultat som många gånger har räckt till medaljer på mästerskap, men känslan var att Ståhl hade mer i kroppen.

Det hade han också - i tredje omgången slog han till med 70.78. Efter det följde ytterligare fyra (!) kast över 70 meter, det längsta i den femte omgången landade på 70.89. Ståhl vann tävlingen med nästan fem meter före närmsta konkurrenten Fedrick Dacres från Jamaica.

– Teknikbiten har funkat bra hela säsongen. Men man vill ha mer, och jag vet att jag kan kasta 72-73 meter i vindstilla. Sen måste jag hylla den fantastiska publiken här i Varberg, säger Daniel Ståhl till SVT.

Stjärnskottet levererade

På Karlstad GP fick publiken stifta bekantskap med Falkenbergs unga stortalang Tilde Johansson, 18. Längdhopperskan slog då nytt personligt rekord med världsresultatet 6.73, och på “hemmaplan” i Varberg slog hon till igen. I lätt motvind flög Johansson 6.65 och vann därmed tävlingen.

– Jag har tränat mycket på ansatsen, och idag attackerade jag plankan riktigt bra. Publikstödet var mycket bättre än vad jag hade hoppats på, det kändes superbra, säger Tilde Johansson till SVT.

IFK Sunnes Emilia Kjellberg slutade på åttonde och sista plats i längdtävlingen med 5.57 efter att ha hoppat ogiltigt fyra gånger.

Även Fanny Roos visade klass i kula. 24-åringen stötte 18.33, vilket gott och väl räckte till seger. Närmast bakom var Hässelbys Frida Åkerström med 16.65.

Artikeltaggar

Daniel StåhlEmilia KjellbergFanny RoosFedrick DacresFriidrottTilde Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.