Hoppa till huvudinnehållet

Karlén precis utanför pallen

Publicerad:
Kaiza Karlén var illa ute i finalen, men tog sig samman och slutade precis utanför pallen.
Kaiza Karlén var illa ute i finalen, men tog sig samman och slutade precis utanför pallen. Foto: Christine Olsson/TT

Det blev till slut en femteplats för Kaiza Karlén på U23-EM i Gävle under söndagskvällen.

Med ett längsta hopp som mätte 6,33 var hon en dryg decimeter ifrån en bronsmedalj.

Kaiza Karlén kvalade under lördagen in till längdhoppsfinalen i U23-EM genom att hoppa 6,17 i det andra försöket.

Västvärmländskan fick en jobbig inledning på finalen under söndagskvällen, med två övertramp. Därmed sattes Kaiza under rejäl press i det tredje hoppet där hon var tvungen att få till ett hopp på minst 6,10 för att få hoppa vidare.

Det klarade hon. Genom ett hopp på 6,21 visade hon att det finns potential för mer. Efter ett misslyckat fjärde hopp ökade hon på till 6,33 i det femte och var helt plötsligt inte så långt ifrån medaljerna.

Men efter 5,96 i det sista försöket stannade Kaiza på 6,33, vilket är tolv centimeter ifrån hennes personbästa, och det blev alltså en femteplats – decimetern ifrån serbiska trean Milica Gardacevic på 6,43.

Vann gjorde fransyskan Hilary Kpatcha, som även hoppade längst i kvalet, med ett hopp som mätte 6,73.

Dubbla trettondeplatser

För Minna Svärds del slutade mästerskapet med en trettondeplats på 400 meter häck. Tiden 59.74 räckte inte hela vägen dram till en final.

Även Carolin Näslund slutade på plats 13. Hon var den sista som missade finalen i spjuttävlingen efter ett kast som mätte 50.59. För avancemang till finalen krävdes ytterligare 29 centimeter.

Henrik Larsson hade redan på förhand flaggat för att han kanske skulle avstå sin plats i semifinale på 200 meter. Ett beslut han sedan också tog, sprintern nöjde sig med guldet på 100 meter och sparade kroppen till framtida tävlingar.

Artikeltaggar

FriidrottHenrik LarssonKaiza KarlénMinna Svärd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.