Stort pådrag vid drunkningslarm

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Räddningstjänsten letade i drygt 40 minuter vid broarna och i vattnet kring Gubbholmen efter ett larm om ett misstänkt drunkningstillbud.

Larmet inkom vid 09.53 på fredagen. Räddningstjänst och ambulans ryckte ut till gångbron vid Gubbholmen, mellan Norrstrand och Haga.

– Vi fick in ett larm från en man som säger att han har sett en person hoppa vid en av broarna. Det var knapphändig information och mannen ringde från en butik som ligger en bit från händelseförloppet, förklarar Ola Åkesson, räddningschef i beredskap.

Räddningstjänsten sökte med båtar och dykare i drygt 40 minuter innan sökinsatsen avslutades. Ingen nödställd person anträffades i vattnet.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.