Olyckligt med vd-poster

Ledare
PUBLICERAD:
Hagfors kommun tillsätter dubbel-vd.
Foto: Peter Nilsson

Olyckligtvis har det styrande partiet Oberoende realister (OR) enats om att en ny gemensam vd skall tillsättas för både Hagforshem och Hagfors Energi. Och de förordar utvecklingschefen Lars Nyborg på dubbelposten. Detta trots alla turer när kommunchefen Jan Lilja på eget bevåg, och utan befogenheter, gav Nyborg just de posterna.

Det enda raka, för att undvika alla spekulationer om otillbörligheter, hade varit att göra som styrelsen för Hagfors Energi ville göra och utannonsera tjänsten, eller i det här fallet tjänsterna. OR må vara politiska nybörjare, men även de gamla partierna har felat här.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.