Lerin nominerad till eldsjälspris

Publicerad:
Den värmländska konstnären Lars Lerin har chans att vinna pris för sitt engagemang för människor med funktionsnedsättning, som bland annat uppmärksammas i tv-programmet Lerins lärlingar. Foto: Sanna Emanuelsson

Konstnären Lars Lerin är en av fyra värmländska eldsjälar och aktörer som nominerats till ett pris för arbetet med att bryta utanförskap.

Visa vägen är ett pris som delas ut till arbetsgivare och eldsjälar som aktivt arbetar med att bryta som aktivt arbetar med och går i bräschen för att bryta utanförskap för människor med funktionsnedsättning i arbetslivet.

Fyra av sex regionala finalister kommer från Värmland. En av dem är Lars Lerin, som bland annat uppmärksammas för projektet och tv-programmet Lerins lärlingar. Enligt nomineringen har Lars Lerin synliggjort funktionsnedsatta personer och genom sitt engagemang skapat empati, gemenskap och förståelse.

Övriga finalister är SBAB i Karlstad, Primeblade AB i Sunne, samt Munkforssågar AB.

Visa vägen-priset har delats ut av Samhall i olika former sedan 2008 och finns i dagsläget i nio regioner. Finalen avgörs i Stockholm den 25 november.

Artikeltaggar

Lars LerinMunkforssågarNöje/KulturPrimeBlade Sweden ABSamhallSBABVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare