Hoppa till huvudinnehållet

Lotta Engberg till Lennartsfors

Publicerad:

Lotta Engberg byter Liseberg mot Lennartsfors. I alla fall för en lördagskväll. 20 juli blir det allsång i den lilla västvärmländska bruksorten.

En knapp miljon brukar via TV:n följa Lotta Engbergs allsångskvällar på Liseberg.

Riktigt så många väntas inte till Lennartsfors.

– Men det pratas om att det kan bli uppåt 1000 personer, säger Margareta Ek i arrangerande Kulturgruppen i Lennartsfors.

20 juli byter Lotta Engberg Liseberg mot Lennartsfors.
20 juli byter Lotta Engberg Liseberg mot Lennartsfors. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

14 aktiva är de i gruppen som kämpar för att det ska hända saken i Lennartsfors. Cirka 200 personer bor kvar i byn där det gamla bruket, kraftstationen och slussen är centrala inslag.

Sommartid ökar befolkningen med många turister från Norge och Tyskland och en samlingspunkt då är Folkets hus-anläggningen Strömsborg. Det är där, på en utomhusscen, som Lotta Engberg ska leda allsången kvällen den 20 juli.

– Ta gärna med egna stolar, uppmanar Margareta Ek.

Allsångskvällen blir sommarens stora evenemang i Lennartsfors. Det blir med andra ord ingen Lennartsforsdag 2019.

Allsångskvällen bjuder på fler artister än Lotta Engberg. Bland annat kommer välkände lanthandlare Rikard Ohlin från Sillerud med band att vara en av artisterna som värmer upp publiken.

Artikeltaggar

AllsångLennartsforsNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.