Ingen moms för Let's make love great again

Publicerad:

Skatteverket har i ett beslut nekat Karlskogaentreprenören Niclas Lagerstams nya projekt "Let's make love great again" momsavdrag på mer än en miljon kronor för förra årets gratisfestival på Gärdet i Stockholm, rapporterar nyhetsbyrån Siren. Själv säger Lagerstam att beslutet är motstridigt och att han räknar med att det ändras.

Skatteverket har gjort bedömningen att Lagerstams bolag, som marknadsfört sig som en icke-vinstutdelande rörelse, inte bedrivit någon ekonomisk verksamhet under fjolåret.

Då det inte finns några intäkter kan momsavdragen – knutna till leverantörsfakturor från Lagerstams andra eventbolag Putte i Parken och Lagerstam Event – inte godkännas, skriver Skatteverket i beslutet som nyhetsbyrån Siren begärt ut.

Lagerstam själv pekar på att Skatteverket i samma beslut också konstaterar att bolaget bedriver momspliktig verksamhet under första kvartalet 2019.

– Det är ett motstridigt beslut. Varje företag har ju en uppstartsperiod, säger Lagerstam som är övertygad om att Skatteverket kommer att ändra sitt beslut.

Lagerstam förklarar också att det inte handlar om att hans bolag ska betala några pengar till Skatteverket. Bolaget har hittills bara ansökt om att få redovisa moms, säger han.

– Hur vi än vrider och vänder på det så är det inte oegentligheter som försiggått någonstans och det är viktigt att det framgår, säger Lagerstam.

Festivalen på Gärdet förra sommaren, som Skatteverkets momsbeslut handlar om, lockade både kända artister och tusentals besökare förra sommaren och nyhetsbyrån Siren lyfter fram att projektet "Let's make love great again" har samarbetat med Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias stiftelse.

Niclas Lagerstam lämnade nyligen över ansvaret för den ambulerande festivalen Putte i Parken, som började i Karlskoga 2008 för att kunna fokusera på den nya bolagssatsningen runt "Let's make love great again".

Artikeltaggar

GärdetKarlskogaNiclas LagerstamNöje/KulturPrins Carl PhilipPrinsessan SofiaPutte i parkenSkatteverket

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare