Hoppa till huvudinnehållet

Båtbusslinjer ställs in mellan linje 95 och 96

Publicerad:

Under tisdagen kom beskedet - det blir ingen ersättningsbåt mellan linje 95 och 96.

Det var under lördagen som den ordinarie båtbussen på linje 95 fick grundkänning.

Båtbuss gick på grund – fick bogseras i land

Nu har kommunerna tillsammans beslutat att tillfälligt stoppa båtbusstrafiken.

– Vi avvaktar tills den ordinarie båten åter är i trafik och förlänger istället trafiken med motsvarande antal dagar i augusti, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort och ansvarig för båtbussarna i Region Värmland, i ett pressmeddelande.

Planen var att sätta in en mindre ersättningsbåt, men på grund av komfort- och säkerhetsskäl kommer trafiken att ställas in istället.

– Säkerheten kommer alltid först och där är vi helt eniga med ledningen för Karlstad Sjötrafik, som driver trafiken, samt berörda kommuner, säger Lindgren. På den mindre båten kan vi inte heller ta emot rullstolar, och vi vill att vår trafik ska vara komfortabel och tillgänglig för alla, säger Mathias Lindgren i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

BåtbussKarlstad SjötrafikMathias LindgrenNyheterRegion Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.