Färjestad dam värvar målvakt

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nachi Fujimoto återvänder till Färjestad, och hon tar med sig sin syster Nana, som är målvakt.

– En väldigt bra målvakt. Jag har svårt att se att något lag i SDHL kan uppvisa en bättre målvakt, säger damansvarige Bo “Kulon” Lennartsson på Färjestads hemsida.

Det är två riktigt vassa namn som klubben värvat inför den kommande säsongen. Nachi Fujimoto blev förra säsongen utsedd till FBK dams bästa spelare. Hennes syster Nana har bland annat sex VM-turneringar i ryggen. Hon stod i mål när Japan besegrade Sverige i den senaste VM-turneringen med 3-2. I samma turnering blev Sverige nedgraderat till B-VM för första gången någonsin.

Nana Fujimoto hade 92,8 i räddningsprocent i senaste VM-turneringen och hon har även spelat i två OS. Hon ansluter ifrån den japanska klubben Vortex Sapporo.

– Att vi ror den här värvningen i hamn kan i mångt och mycket tillskrivas Nachi som berättat för sin syster hur hon upplevde sitt år här med oss. Att de nu båda kommer och spelar för oss visar att vi är på rätt väg och att vi gör bra saker. Rent spelmässigt kommer båda att vara viktiga i vår strävan efter avancemang till högsta serien. Laget ser helt klart intressant ut, säger Lennartsson vidare på hemsidan.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.