• idag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

50 000 i Höljes kan inte ha fel

Insändare
PUBLICERAD:
Samhällseliten på rosémingel i Almedalen bekostad av skattebetalare och organisationsmedlemmar. Överklassen dricker champagne och tuggar i sig repsentationssnittar under Falsterbo Horse Show. Medan verklighetens folk får gå loss på medhavd öl, hembränt och grillat i Höljes. Så var det i helgen som gick.

Under Magic Weekend med rallycross i Höljes synliggörs inte bara klasskillnader; elit-överklass-allmoge, utan även flera dimensioner av konflikterna stad-land, säg Södermalm, Östermalm mot landsorten. Det handlar också om synen på frihetsmaskinen bilen och nationalsporten bilsport.

Insändarskribenten ryter ifrån: sluta förnedra motorsporten.
Foto: Olle Persson

För det första tycks inte några andra medier än lokala och SVT har varit på plats trots VM-status. Inte ens Radiosporten förmådde att få fram en finalrapport, medan andra riksmedier återger SVT.

Detta påminner om skogsbranden i Västmanland och den inledande rapporteringen om den.

Okunskap, stad-land.

För det andra 48 350 personer kan inte ha fel. Många är vanliga knegare som drar ihop till bolags- och inkomstskatter eller jobbar inom vården. De ser Magic Weekend som start på semestern, något som de slitit för i mer än 350 dagar inför.

Det är personer som gått med i bensinupproret eller ställer sig bakom Husbilskampen eftersom de är arga på hur Magdalena Andersson brandskattar dem och en av de få sakerna som de verkligen gillar – bilen och husbilen. Nonchalans, elit-allmoge.

För det tredje, Finnskoga MK får se till att statsminister Stefan Löfven gör stopp i Höljes på nästa års verklighetssafari istället för roséminglet i Almedalen. En bra värd är säkert TV-Sportens Jonas Kruse. Han har ju tagit hand om både kungen och prinsar tidigare.

För det fjärde, grattis Sebastian Eriksson och grattis Finnskoga MK, nu får det vara slut på förnedringen av bilsporten, vanligt folks nöje.

Motorsportintresserad Volvoarbetare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.