Besvikelse för Bryntesson och Olofsson

Publicerad:
En besviken Thomas Bryntesson. Foto: Olle Persson

För några värmlänningar var Höljeshelgen en framgång, för andra en besvikelse.

Thomas Bryntesson och Simon Olofsson hade önskat mer.

Bryntesson från Töcksfors låg tvåa totalt i Supercar-EM inför Höljes och efter kvalet såg det ut att bli en ny topplacering. Han var tvåa bakom Robin Larsson.

Men Bryntesson kom aldrig ut till semifinalen. Något inträffade i samband med sista kvalheatet.

– När jag skulle köra in till depån fick jag en varning i displayen. Det visade sig att vattenpumpen slutat fungera, så det var motorhaveri. Det var vatten överallt. Vi har nyrenoverat inför starten av säsongen så det är max otur egentligen.

Tiden, cirka en och en halv timme, räckte inte för att byta motor.

– Tråkigt för jag tycker att vi i varje tävling haft farten att vara med och slåss om segern. Lite stolpe in hade vi haft en bra chans. Nu tappade vi poäng mot Larsson i mästerskapet och halkade ner några platser, säger Bryntesson.

En besviken Simon Olofsson.
En besviken Simon Olofsson. Foto: Olle Persson

Fjolårstrean Simon Olofsson missade semifinal i RX2 och var mycket upprörd över en motståndare i fjärde heatet, där chansen försvann.

– Han körde jättebra, men gjorde ett misstag, vägrade släppa över krönet. Han hade aldrig fått plats. Jag fick punktering. Det är förjävligt.

Han vill inte vill peka ut den skyldige och lämnade inte in någon protest.

– Nej, det har jag aldrig gjort. Han kan bli skickad någonstans, men det hjälper ju inte mig. Det är domarens ansvar att sköta såna grejer.

Daniel Thoren var glad trots missad semifinal.
Daniel Thoren var glad trots missad semifinal. Foto: Olle Persson

En som missade final, men ändå var glad efteråt var 43-årige företagaren Daniel Thorén från Kil, som debuterade i Höjes.

– Jag har fått chansen att delta i världens mest prestigefyllda rallycrosstävling. Jag njuter varje sekund jag sitter i bilen. Jag har kört med EM-förare som är fruktansvärt duktiga. Jag är imponerad.

Artikeltaggar

HöljesRallycrossRallycross-VMSimon OlofssonThomas Bryntesson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare