En evighet till Strasbourg

Signerat
PUBLICERAD:
Avgångshallen vid Frankfurts flygplats.
Foto: Michael Probst/AP

Den här veckan har jag varit på det nyvalda Europaparlamentets första session i Strasbourg istället för i Almedalen. Även tidigare var det ett smärre företag att resa dit, och det har inte blivit bättre sedan flyglinjen Karlstad-Frankfurt lades ned. Nu tog det drygt 15 timmar från dörr till dörr enkel tur. Buss till Arlanda, flyg till Frankfurt, och sedan buss igen till Strasbourg. Och omvänt. På det marginaler för eventuella förseningar som gav långa väntetider. Kom hem i fredags morse vid halv fem, och roligare kan man ha. Hade Frankfurtlinjen funnits kvar hade jag åtminstone kommit hem klockan tio på torsdagskvällen.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.