Veronica Maggio - En glittrande spricka i natten

Skivor
PUBLICERAD:

Musikklimatet har ändrats och även Veronica Maggio. Fiender är tråkigt är albumet som delats upp i två delar, där första delen släpptes nu i dagarna och andra släpps senare i höst. Anledningen, enligt Maggio, är att alla låtar ska få en chans att bli lyssnade på. Och visst är Fiender är tråkigt en poppig förnimmelse som gnistrar och sjunker in i hjärtats mörker.

Fiender är tråkigt visar flera sidor av Maggio, där hon även samarbetat med Jocke Berg. Kurt Cobain inleder med rytmisk storstadspuls och en hyllning till Cobain. Efter följer stråkbeklädda balladen Solen har gått ner, ett återkall av ett förflutet som ekar tomt mellan flaskorna. Dualiteten mellan jaget och omvärlden skildras i Jag kastar bort mitt liv. Där glittersminket och konfettin krossas i illusionerna som möter verkligheten.

Fiender är tråkigt är en disad vy över rosa sommarhorisont. Mosebacke med flasköl. Morgonljus som brister igenom natten i en sargad och vacker splittring av glittrande Maggiopop.

Bästa låt: Solen har gått ner

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.