• idag
  1 juni
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Thom Yorke - Hypnotiskt vacker ångest

Skivor
PUBLICERAD:

Thom Yorke

Anima
(XL/Playground)

När Radiohead var i Sverige senast var det en närmast sprallig Thom Yorke som stod på scenen. Det är dock inte en munter Yorke vi möter på hans senaste soloalbum, Anima. Men det hade ni förstås inte väntat er heller. Ända sedan The Bends har Yorke, tillsammans med Radiohead, sjungit om ett kyligt, konsumentbesatt samhälle i förfall, där vi människor blir känslomässigt tomma skal. Musikaliskt har Yorke förändrats genom åren, men den där bistra betraktelsen av mänsklighetens vilsenhet består.

Avskalade, minimalistiska beats och smygande melodier bryts av och till av med större ljudbilder som närmast blir som andningshål i en till större delen klaustrofobisk musikalisk upplevelse. Samtidigt är det hypnotiskt vackert i all sin sorgsenhet. Yorke vet hur man skapar förförisk ångest.

Bästa låt: Dawn chorus

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.