• idag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

The Black Keys - Smutsig rock möter polerat twang

Skivor
PUBLICERAD:

The Black Keys

Let’s Rock
(Nonesuch Records)

Ett skenande ånglok över het räls. Eller vilande rock som är både high och low. Efter en längre paus är Black Keys med Dan Auerbach och Patrick Carney tillbaka med nytt album. Let’s Rock lever upp till den nutida rockentusiastens nostalgiska tillbakablickar. Till millennieskiftet, arenarock anno 70-tal och polerade slingor.

Let’s Rock är precis vad albumtiteln utlovar. Även om de klassiska Black Keys-riffen dominerar finns ett lugn över hela albumet. Det känns stabilt, välarbetat och rakt. Rak rock med vissa utsvävningar i Zeppelinflörtande gitarruniversum likväl som garagerockens avsky för perfektion. Lo/Hi och Get Yourself Together bjuder på det förväntade farliga gunget medan Sit Around And Miss You har en mjukare approach. Go lyckas förena känslan av en dimmig spelning och kvartlånga gitarrorgier i ett snyggt komprimerat paket om 2.27 min. Black Keys Let’s Rock behöver ingen eftertanke eller analys, bara en tillbakalutad lyssning på en skiva med twang.

Bästa låt: Eagle Birds

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.