Speltips för sommaren: "Digital svalka i skuggan"

Spel
PUBLICERAD:
Det släpps väldigt mycket spel numera. Att försöka sålla i utbudet är inte alltid så lätt, så vi tipsar om tio spel som är värda extra uppmärksamhet i sommar. Perfekt för regniga semesterdagar, eller som digital svalka i skuggan.

My Friend Pedro

Ett svenskt actionspel som blandar Hong Kong-action och absurdistisk humor. Hoppa i slow motion och ta kål på fienderna så stiligt som möjligt. Du kan skapa animerade gif-bilder av dina största bedrifter.

Outer Wilds

Ett av årets hittills allra bästa spel. Outer Wilds målar upp ett helt solsystem för dig att utforska, med ett fascinerande mysterium att lösa. Dessutom är du fast i en tidsloop där solen exploderar efter ungefär tjugo minuter.

Devolver Bootleg

Ett skämtspel, men ett förvånansvärt underhållande sådant. Det här är en samling fejkade bootleg-kopior på utgivaren Devolvers mest kända spel. Bland annat får vi en märklig, NES-doftande version av Hotline Miami.

Observation

Utvecklarna No Code gjorde det briljanta Stories Untold, för några år sedan. Nu är de tillbaka med grafiskt mer ambitiöst spel, där du utforskar en rymdbas för att ta reda på vad som hänt. Atmosfärisk och eftertänksam science fiction.

Bloodstained: Ritual of the Night

Folk har väntat länge på det här. Bloodstained är i princip en andlig uppföljare till Castlevania: Symphony of the Night, skapat av den legendariske Koji Igarashi. Nu när spelet är släppt så är det bara att konstatera att det var värt väntan, trots en del störiga buggar.

Lovecraft Untold

Den där gamle skräckgubben H.P. Lovecraft fortsätter att inspirera spelmakare. Lovecraft Untold är ett charmigt litet pixelspel där du försöker överleva diverse monsterfyllda banor, och samtidigt lösa det ockulta mysteriet.

Hell is Other Demons

Om du vill ha ett arkadspel som är lätt att lära men svårt att bemästra, så är Hell is Other Demons ett utmärkt val. Switch-versionen spelas dessutom med fördel i hängmattan. Det finns något märkligt rogivande i ett klassiskt, hektiskt arkadspel. Lustigt nog.

Cadence of Hyrule

Utvecklarna bakom det rytmiska pusselspelet Crypt of the Necrodancer är tillbaka. Cadence of Hyrule tar samma fyndiga koncept, och placerar det i Nintendos älskvärda Zelda-universum. Dansa dig igenom ett trivsamt fantasyäventyr.

The Sinking City

Ännu ett Lovecraft-spel. Den här gången handlar det dock mer om detektivarbete än pixlig action. Du får slåss mot sliskiga monster också, för all del, men spelets styrka ligger i detektivbiten. The Sinking City är otympligt och klumpigt, men för den som gillar gammaldags skräckmysterier är det värt en titt.

Barotrauma

Om du vill spela med en grupp vänner är Barotrauma ett bra alternativ. Spelet är i early access för nuvarande, så det är inte färdigt ännu. Men redan i det här skedet är spelet ett underbart kaotiskt och förvirrande multiplayerspel om att överleva diverse strapatser på en ubåt. I rymden!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.