• idag
  28 sep
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Meditativt samtal med Charlie

Skivor
PUBLICERAD:

Charlie Cunningham

Permanent ways
(Infectious music)

Med den svåra andra skivan får Charlie Cunningham till en riktig fullträff. Musiken sträcker sig genremässigt mellan pop, indie och folk med en klassisk touch i botten och två års flamenco-studier i Spanien lyser ibland igenom i snygga figurer.

I centrum står sångerna om saknad och tillhörighet och kärlek, hämtade direkt från livet får man förmoda. Så känns det i alla fall. Det blir som ett långt samtal, företrädesvis i någon skogsglänta och stämningen är melankolisk, akustisk, vacker och förtrolig. Den nylonsträngade gitarren letar sig rakt in i märgen och tillsammans med den mjuka,  närvarande och ibland nästan viskande rösten blir det till en närmast meditativ upplevelse. Cunningham har en sån där röst som gör att man vill höra vartenda ord och lite till. Permanent ways känns som en sommarskiva som man också kan svepa in sig i över hösten och dessutom möta vintern och våren med.

Bästa låt: Sink in

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.