Hoppa till huvudinnehållet

Grönholm snabbast av legendarerna

Publicerad:
Marcus Grönholm var snabbast av legendarerna i crosscar, men var ändå en bra bit från seger. Foto: Olle Persson

Rallyvärldsmästaren och vinnaren i Höljes från 2008 Marcus Grönholm var snabbast av legendarerna i crosscar. Men mot den nya generationen hade han ändå ingen chans. Arvikas Jimmie Österberg vann en dramatisk final.

Det stod redan på träningen klart att de inbjudna legendarerna skulle få en tuff fredagskväll. Så blev det också.

När Stig-Olov Walfridson gjorde en dubbel tjuvstart i andra heatomgången försvann hans chanser till en framskjuten placering. Henning Solberg var i princip en slagen man redan innan start.

– Motorn i min bil hade 30 hästkrafter mindre än de andras. Jag gjorde allt jag kunde och det var riktigt kul, men det fanns inte en chans att det skulle räcka, säger norrmannen.

Hansen missade

Inte heller Sverre Isachsen eller Kenneth Hansen kunde blanda sig i toppstriden.

– Jag kanske kan skylla lite på vikten? Nej jag var helt enkelt inte nära att vara snabb nog, konstaterade en leende Kenneth Hansen efter missad finalplats.

Grönholm i final

Britten Graham Rodemark och rallyföraren Arne Rådström från Torsby, som fått startplatsen i 50-års present från släkt och vänner fick också titta på när finalen kördes. Det behövde inet Marcus Grönholm göra. Finnen slutade visserligen sist i finalen, men kan titulera sig snabbast av gubbarna.

– Det skulle behövas mer träning för att kunna mäta sig med de unga killarna. Jag hade inte riktigt självförtroende för att gå full gas, säger Grönholm efter finalen.

Dramatisk final

Jimmie Östergren passerade Isac Egonsson på sista varvet i en dramatisk final.
Jimmie Östergren passerade Isac Egonsson på sista varvet i en dramatisk final. Foto: Olle Persson

Det blev en högdramatisk final där Team Westoms Jimmie Österberg passerade Finnskogaföraren Isak Egonsson på sista varvet.

– Det är den tuffaste final jag kört och den skönaste segern någonsin. Jag såg på första varvet att Isac gick högt i velodromen och tog en chansning på att han skulle göra det igen på sista varvet, jublade Österberg

Det blev tre värmlänningar på pallen när Jimmie Österberg segrade före Isac Egonsson och Isak Reiersen.
Det blev tre värmlänningar på pallen när Jimmie Österberg segrade före Isac Egonsson och Isak Reiersen. Foto: Olle Persson

– Jag tänkte gå högt för att ta fart. Med mer rutin hade jag stängt på innern i stället, funderade Egonsson som ändå var nöjd med andraplatsen

Trea i finalen slutade Isak Reiersen.

Artikeltaggar

Arne RådströmArvikaHenning SolbergHöljesIsak ReiersenJimmie ÖsterbergKenneth HansenMarcus GrönholmRallycrossStig-Olov Walfridson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.