Freddie Gibbs & Madlib - Ett tillbakalutat flöde

Skivor
PUBLICERAD:

Freddie Gibbs & Madlib

Bandana
(RCA)

Freddie Gibbs och Madlib är en förbannat charmig duo. Åtmistone gör de väldigt sympatiskt tillbakalutad hip hop tillsammans. Deras förra samarbete var det störtsköna, smått mästerliga albumet Piñata från 2014. Bandana börjar på samma utstakade väg, men viker även av i olika spretiga musikaliska riktningar.

Den avslappnade Crime pays har en diffus 70-talston, medan den tungt svängiga Giannis har ett fantastisk gästspel av Anderson Paak som är så bra att jag önskar att duon blev en trio till nästa album. Gibbs och Madlib litar fullt ut på styrkan i deras låtar, så till den grad att det känns som om de mest flyter med i ett organiskt flöde, utan vidare ansträngning. Det är svårt att få något att låta så enkelt och självklart.

Bästa låt: Giannis

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.