Hoppa till huvudinnehållet

Motillo har fått ett stort ansvar

Publicerad:
Jakob Twedmark, vd Motillo, berättar att företaget hittat sin nisch inom e-handel.
Jakob Twedmark, vd Motillo, berättar att företaget hittat sin nisch inom e-handel. Foto: Ylva Westerlund

Karlstadsföretaget Motillo har vunnit upphandlingen om det totala ansvaret för e-handelsförsäljningen åt ett internationellt modeföretag.

Det Karlstadsbaserade e-handelsföretaget Motillo har fått sitt största uppdrag hittills, från ett internationellt modeföretag med säte i Dubai, Förenade Arabemiraten.

Efter att ha besökt Karlstad i november 2018 valde modeföretaget att ge ansvaret för sin satsning på e-handel till Motillo.

– Vi ska bygga hela deras e-handelslösning. Det som är unikt är att vi tar hand om driften av försäljningen. Det är ovanligt att en extern konsult tar så pass stort ansvar, säger Jakob Twedmark, vd Motillo.

Försäljningen riktar sig till en global marknad och lanseringen sker i slutet av året.

Etablerat modeföretag

Vilket företag det handlar om kan Jakob Twedmark ännu inte avslöja.

– Det är ett etablerat modeföretag som tagit fram ett nytt varumärke. De tillhör en koncern som producerar jeans, säger han och fortsätter:

– Vi är hundra procent säkra på att det är ett bra företag att jobba med. De levererar till stora företag i branschen och är transparenta.

Klädindustrin har kritiserats hårt för branschens negativa miljöpåverkan och arbetsvillkoren för de anställda i modejättarnas fabriker.

– Förr var det en konkurrensfördel med hållbarhet. I dag är det en självklarhet och ett krav från konsumenterna. Det gäller även arbetsvillkor och löner, säger Jakob Twedmark.

Företagens näthandel sattes på prov

E-handeln visar upp en kraftig tillväxt och Motillo, som funnits i drygt sex år, har utvecklingen visat sig bli lönsam.

– Det är framförallt det senaste året som det har börjat gå riktigt bra och som vi har hittat vår nisch. Vi har alltid jobbat med webb, men fokuserar nu fullt ut på e-handel, säger Jakob Twedmark.

E-handel i fysisk butik

En trend är att e-handlare öppnar fysiska butiker som en del av marknadsföringen. E-handel kan i sin tur även driva försäljning till butik, genom att kunden hämtar upp sina varor i den fysiska butiken, förklarar Jakob Twedmark.

– Någonting som e-handeln har emot sig är kundupplevelsen. Där finns det fortfarande någonting att bygga på. Globalt är e-handeln både ett hot och en möjliggörare. Nu har till exempel Kina börjat handla från oss också.

Motillo har nyligen anställt fyra nya medarbetare, varav två kvinnliga utvecklare från Syrien respektive Irak. I dag har bolaget totalt tio anställda.

– Vi ska växa vidare, från vårt kontor och tillsammans med våra kunder i Sverige och utomlands. Vi vill erbjuda jobbmöjligheter för folk som vill bo kvar i Värmland, säger Jakob Twedmark.

Artikeltaggar

EkonomiFörenade ArabemiratenHandelJakob TwedmarkKarlstadModeMotillo

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.